Costiţă în crustă de mirodenii

Costiţă în crustă de mirodenii


26 iunie este data fondării oraşului german Hanovra (1241), a patentării bicicletei (1819) şi a ultimului concert susţinut de Elvis Presley (1977). Astăzi se împlinesc 410 ani de la semnarea tratatului între Ţara Românească şi Transilvania, prin care Mihai Viteazul accepta suzeranitatea lui Andrei Bathory în schimbul recunoaşterii domniei ereditare în familia domnitorului român (1599). 26 iunie este, totodată, ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri, ziua internaţională pentru sprijinirea victimelor torturii, ziua drapelului naţional al României şi ziua naţională a Madagascarului (independent din 1960).

Ingrediente:

500 g costiţă de miel
1 ceaşcă supă de carne de miel
2 linguri cimbru verde tocat
1 ceaşcă vin roşu
1 ceaşcă ulei de măsline
2 linguri rozmarin tocat
4 căţei de usturoi
1 lingură seminţe de muştar
1 linguriţă sare şi piper

Preparare:

Se condimentează costiţa de miel cu sare şi piper, apoi se prăjeşte câteva minute în ulei încins.
Separat, se combină rozmarinul, cimbrul, usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, sarea şi piperul. Compoziţia se macină 5 minute în robotul de bucătărie, apoi se foloseşte la ungerea costiţei.
Capetele oaselor se acoperă cu o folie de aluminiu, apoi se pune totul în cuptorul încins şi se coace 20 de minute la foc mediu.
După acest interval costiţa se scoate in tavă şi se pune deoparte până este gata sosul.
La lichidul obţinut în urma coacerii, se adaugă 1 căţel de usturoi zdrobit, vinul, supa şi seminţele de muştar. Acest amestec se toarnă peste costiţă şi se lasă să se odihnească 2 ore înainte de a o frige, pe grătar alte 3 minute, pe fiecare parte.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Fripturi, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*