Kapamas

Kapamas


25 iunie este data de naştere a clubului Rapid Bucureşti (1923), dar şi a scriitorului, jurnalist englez George Orwell (1903), cel care a scris „Ferma Animalelor” şi „1984” (roman politic, „distopic”). Astăzi este şi Ziua Naţională a Mozambicului (independent din 1975), a Croaţiei şi a Sloveniei (ambele proclamate independente în 1991).

Ingrediente:

800 g spate de miel, dezosat
4 linguri de făină
70 g concentrat de tomate
150 ml vin alb sec
1 lingură ulei de măsline
3 cuişoare
1 baton de scorţişoară
sare, piper

Preparare:

Se îndepărtează grăsimile de pe carnea de miel; aceasta se taie cuburi şi se trece prin făină, după care se prăjeşte într-o cratiţă cu ulei încins. Când formează puţină crustă, se scoate şi se păstrează deoparte.
Sucul rămas se stinge cu restul de făină, se amestecă continuu cu o spatulă de lemn, apoi se toarnă 200 ml apă şi vinul alb. Se condimentează cu sare, piper, concentrat de roşii, cuişoare şi scorţişoară, lăsând să fiarbă.
Se adaugă carnea de miel şi se fierbe sub capac timp de 1 oră. Când sosul capătă consistenţa dorită, se toarnă pe o farfurie, se îndepărtează cuişoarele şi scorţişoara şi… se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria spaniolă, Carne de miel, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*