Prăjitură de biscuiţi cu brânză de vaci şi căpşuni

Prăjitură de biscuiţi cu brânză de vaci şi căpşuni


24 iunie este data la care ortodocşii celebrează Naşterea Cinstitului Prooroc înainte-mergătorul şi Botezătorul Ioan. Acum exact o jumătate de mileniu pe tronul Angliei urca Henri al VIII-lea (1509), iar în 1901 pictorul cubist de origine spaniolă Pablo Picasso organiza prima expoziţie cu lucrări personale („Guernica”, „Moartea toreadorului”, „Femeie pe fotoliu”, etc.).
Tot într-o zi de 24 iunie (1400) a văzut lumina zilei cel care avea să inventeze tiparul cu litere mobile din metal: germanul Johann Gutenberg.
În tradiţia populară astăzi este Drăgaica (sau Sânzienele), un fel de zeiţă a fertilităţii, protectoare a holdelor şi a femeilor măritate. Maltezii celebrează ziua naţională a patriei lor în 24 iunie. Şi dacă tot este sărbătoare şi se găsesc căpşuni, ce aţi zice de un desert?

Ingrediente:

350 g biscuiţi nu foarte săraţi
3 linguri unt
500 g brânză de vaci
250 g zahăr
1 lingură coajă rasă de lămâie
1 lingură vanilie
3 ouă
Crema
250 g frişcă
250 g căpşuni
250 g zahăr
3 linguri amidon
80 ml apă

Preparare:

Se zdrobesc biscuiţii, după aceea se combină cu zahăr şi unt, se aşază pe o tavă şi se presează sub formă de crustă. Se dă totul la cuptor şi se coace 10 minute la foc mediu.
Separat, se amestecă brânza cu zahăr, coajă rasă de lămâie, vanilie şi ou. Se toarnă deasupra crustei de biscuiţi şi se dă din nou la cuptor, de data aceasta la foc mic, 1 oră.
Crema: Se zdrobesc căpşunii, se amestecă cu apă, amidon şi zahăr, se pun pe foc, se fierb 1 minut, amestecând mereu cu lingura de lemn.
Crema se lasă să se răcească, se combină cu frişcă şi se pune peste prăjitura tăiată felii.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*