Pui cu arahide

Pui cu arahide


Ingrediente:

1 pui
200 g arahide
50 g unt
1 kg dovlecei
2 linguri pesmet
cimbru
2 foi de dafin
sare şi piper

Preparare:

Se zdrobesc arahidele şi se frământă bine cu câteva linguri de apă, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă cimbrul şi dafinul zdrobite. Se goleşte puiul de măruntaie, apoi se umple cu jumătate din amestecul de arahide, se aşază într-o cratiţă unsă în prealabil cu unt, să dă la cuptor pentru o jumătate de oră şi când este gata se lasă în cuptorul cald. Restul de pastă de arahide se combină cu pesmetul, se condimentează şi se toarnă peste puiul copt, se pune din nou la copt pentru 25 minute.
În acest timp, se curăţă dovleceii, se taie rondele şi se călesc iar când încep să se înmoaie, se aşază lângă puiul copt, în cratiţă. Se adaugă puţin ulei, dacă este nevoie, se mai lasă câteva minute la cuptor, după care se scoate pe un platou şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*