Rango recheado (Pui umplut)

Rango recheado (Pui umplut)


12 iunie. Astăzi este sărbătoare naţională în Federaţia Rusă şi „Dia dos Namorados” („Ziua Îndrăgostiţilor”) în Brazilia. Tot acum se împlinesc 170 de ani de la primul meci de baseball din istorie.
12 iunie este ziua în care, în anul 1934, capitala Angliei inaugura… trecerile de pietoni, dar şi ziua în care, 30 de ani mai târziu, a fost condamnat la închisoare pe viaţă Nelson Mandela, militant al luptei împotriva apartheid-ului din Africa de Sud.
Republica Filipine îşi celebrează astăzi Ziua Naţională, în amintirea faptului că în anul 1898, generalul Emilio Aguinaldo declara independenţa acestei ţări faţă de Spania.
Dar rămânem la ce ne place, la Ziua Îndrăgostiţilor din Brazilia şi la o reţetă delicioasă specifică acestei ţări.

Ingrediente:

1 pui
3 căţei de usturoi zdrobit
2 frunze dafin
1 li pătrunjel verde tocat
1 lingură suc de lămâie
1 lingură vin alb
Umplutură
5 felii pâine fără coajă, prăjită
3 linguri ulei
1 ceapă tocată
100 g bacon
1 ceapă verde tocată
250 g porumb
1 linguriţă pătrunjel verde tocat
sare, piper

Preparare:

Umplutura: Se toacă ceapa, după aceea se pune la călit în ulei încins, se rumeneşte şi se amestecă cu pătrunjel, porumb, ceapă verde, sare şi piper, după gust.
Compoziţia se lasă 5 minute la foc mic, se amestecă cu pâine fărâmiţată şi se dă la rece.
Puiul se curăţă, se opăreşte şi se scurge pe şerveţele de hârtie, apoi se freacă cu usturoi, dafin tocat, pătrunjel, suc de lămâie, sare şi piper. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece să se marineze cel puţin 5 ore.
După acest interval, puiul se scoate din frigider şi se umple cu compoziţia descrisă mai sus. Se închide cu scobitori sau se coase cu sfoară de bucătărie, se pune în tavă şi se stropeşte cu ulei. Se acoperă totul cu folie de plastic, se dă la cuptor şi se coace la foc mediu. După 30 de minute, puiul se descoperă şi se mai lasă în continuare la cuptor, la foc mediu, să se rumenească (20 de minute).

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria braziliană, Bucătăria sud-americană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*