Ravioli de casă

Ravioli de casă


27 iunie este data înfiinţării primului bancomat din lume în Londra (1954) şi data inaugurării primei centrale nucleare în apropiere de Moscova (1967).
Tot astăzi este ziua internaţională a pescuitului şi ziua naţională a statului Djibouti, republică din Estul Africii, învecinată cu Eritrea, Etiopia şi Somalia.

Ingrediente:

Aluatul:

350 g făină
2 ouă
100 ml apă
un vârf de cuţit sare

Umplutura:

500 g carne de vită, tocată
1 ceapă tocată
1 linguriţă mărar uscat
1 albuş spumă
250 ml supă
150 g unt
sare, piper

Preparare:

Aluatul
Se amestecă din făina cu un vârf de cuţit sare, după care, în mijlocul grămăjoarei se face o adâncitură în care se toarnă apa şi ouăle bătute. Se omogenizează totul foarte bine, se frământă pe o suprafaţă tapetată cu făină până aluatul devine elastic.
Se modelează 100 de bile care se acoperă cu un prosop ud şi se lasă să se odihnească 1 oră la temperatura camerei.
Umplutura
Separat, se combină carnea cu ceapă, mărar, sare şi piper, după gust şi se subţiază cu puţină supă. Se ia câte o lingură din compoziţia descrisă şi se pune peste bilele de aluat întinse (cercuri). Marginile acestora se ung cu apă, se îndoaie peste umplutură şi se sigilează la capete.
Pastele umplute se ung apoi cu albuş , se pun în apă clocotită cu sare (sau supă) şi se fierb, amestecând din când în când cu lingura de lemn, ca să nu se lipească între ele. După mai puţin de 5 minute, când sunt gata şi ies la suprafaţă, se scot pe platou, se stropesc cu unt şi smântână, se garnisesc cu pătrunjel verde tocat şi se servesc.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Pizza şi paste, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*