Risotto cu prosciutto

Risotto cu prosciutto


15 iunie 1167 este ziua în care s-a înfiinţat oraşul Copenhaga; tot Danemarca sărbătoreşte pe 15 iunie Ziua Steagului. Regizorul român Alexandru Darie îşi serbează ziua de naştere la 15 iunie şi tot astăzi se împlinesc 120 de ani de la moartea „luceafărului poeziei româneşti”, aşa cum este supranumit Mihai Eminescu, poet, prozator şi jurnalist român. Anul 1502 aduce odată cu ziua de 15 iunie descoperirea insulei Martinica, de către Cristofor Columb.

Ingrediente:

250 g orez risotto
1 felie prosciutto, tocată mărunt
40 g brânză gorgonzola
500 ml supă de pui
50 ml vin roşu sec
1 căţel de usturoi, mărunţit
1 lingura unt
1 lingură ulei de măsline
sare şi piper

Preparare:

Untul se pune la încins într-o cratiţă, se adaugă usturoiul şi se căleşte câteva secunde, amestecând din când în când, după care se adaugă prosciutto, se lasă la foc mic vreo 2 minute, se pune şi orezul, se toarnă vinul roşu, se învârte bine cu o spatulă până seacă lichidul, se toarnă treptat supa de pui şi se fierbe totul până se înmoaie boabele de orez.
Se dă vasul deoparte, peste orez se împrăştie gorgonzola tăiată bucăţi mici, se omogenizează astfel încât să se topească brânza, se mai sărează, dacă este cazul, după care se aşază pe farfurii şi se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu brânză, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*