Salată cu avocado

Salată cu avocado


23 iunie este ziua naţională a Luxemburgului şi aniversarea Marii Ducese Charlotte. Exact acum 100 de ani se năştea istoricul şi criticul literar român Ovidiu Papadima, iar în 1763: Josephine, cea care avea să devină prima soţie a lui Napoleon şi împărăteasa Franţei din 1804. Republica Moldova împlineşte astăzi 19 de ani de independenţă, iar în calendarul creştin ortodox este pomenită Sfânta Muceniţă Agripina Romana.

Ingrediente:

1 salată verde
1 avocado
3 frunze de cicoare
1 crenguţă de ţelină
1 căţel de usturoi, pisat
seminţe de susan
5 linguri ulei de măsline
1 lingură sos de soia
zeamă de lămâie
piper

Preparare:

Se face o vinegretă din usturoi pisat, sos de soia, zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Seminţele de susan se prăjesc puţin, apoi se scot pe o farfurie rece.
Frunzele de salată verde şi cele de cicoare se aranjează pe un platou, peste ele se pune avocado mărunţit şi frunzele de ţelină tocate mărunt. Se asezonează totul cu seminţele de susan prăjite şi cu vinegreta cu usturoi. Nu se adaugă sare, deoarece sosul de soia este foarte sărat, de obicei.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*