Salată de broccoli cu pătrunjel

Salată de broccoli cu pătrunjel


13 iunie, 13 aduce aminte neo-zeelandezilor şi nu numai de meteoritul de 4 kg căzut acum 5 ani pe acoperişul unei case din patria lor. Acelaşi număr controversat a marcat ziua în care au fost deportaţi în Siberia peste 31 de mii de oameni din Basarabia şi Bucovina (1941). Pentru creştini, atât ortodocşi, dar mai ales romano-catolici, astăzi este sărbătoarea Sfântului Anton de Padova. Acesta s-a născut în 15 august 1195 la Lisabona, într-o familie prosperă, sub numele de Fernando Martins de Bulhões şi a trăit până în anul 1231…13 iunie.

Ingrediente:

750 g broccoli rupt bucheţele, tăiate la rândul lor felii
3 linguri unt
1 linguriţă pătrunjel verde tocat
1 linguriţă oţet din vin alb
sare, piper

Preparare:

Broccoli se rupe bucheţele, se feliază, după aceea se pune într-o sită mare, se aşază pe o oală cu apă, se acoperă şi se lasă la foc mediu, 7 minute, până se înmoaie.
După ce broccoli a fiert la aburi, se amestecă cu unt, pătrunjel, sare şi piper după gust. Se stropeşte cu suc de lămâie sau oţet şi se serveşte imediat. Sănătos, rapid şi delicios!

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*