Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi


La 3 iunie, 1924, se stinge din viaţă scriitorul ceh Franz Kafka, anul 1977, 3 iunie, înseamnă moartea regizorului italian Roberto Rossellini. La 3 iunie Muntenegru devine stat independent, prin separarea oficială de Serbia, începând cu anul 2006. Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania s-a desfăşurat în 2002, la Cluj, începând cu 3 iunie, festival destinat lung-metrajelor care a durat 7 zile.

Ingrediente:

1 kg cartofi
250 ml lapte
60 g unt
200 g brânză gruyère, rasă
5 ouă
1 linguriţă nucşoară

Preparare:

Se curăţă cartofii şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Când se înmoaie, se varsă apa şi cartofii se presează piure, se combină cu laptele, 40 g unt, se bate bine compoziţia până devine fină, se presară nucşoara şi se lasă câtva minute la răcit.
Se separă albuşurile şi se bat spumă; gălbenuşurile se incorporează în piureul de mai sus, se adaugă un sfert din spuma de albuşuri, apoi 100 g brânză gruyère, se omogenizează foarte bine şi se incorporează treptat restul de spumă.
Se unge o cratiţă cu untul rămas, în care se toarnă piureul preparat mai sus, se garniseşte cu restul de brânză gruyère şi se dă la cuptor pentru 35 minute, la foc moderat.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*