Tartă de cartofi, brânză şi roşii

Tartă de cartofi, brânză şi roşii


Ingrediente:

5 cartofi albi
5 roşii, feliate
200 g brânză gruyère, rasă
200 g brânză cheddar, rasă
1 lingură ulei de măsline
1 lingură usturoi mărunţit
1 linguriţă sare
1 vârf de cuţit piper

Preparare:

Se încinge cuptorul în prealabil şi se unge o tavă cu ulei. Într-un vas se combină brânzeturile şi se păstrează deoparte.
Cartofii se curăţă şi se taie rondele, se aşază apoi într-o tavă unsă şi se coc pentru 5 minute. În acest timp, se încinge ulei într-o tigaie şi se căleşte usturoiul până se rumeneşte apoi se condimentează cu sare şi piper şi se toarnă totul peste cartofii copţi. Se amestecă bine şi tava se pune din nou la cuptor pentru 5 minute, până se înmoaie cartofii.
În tigaie pregătită iniţial se întinde un strat de cartofi, se asezonează cu amestecul de brânzeturi şi cu jumătate din feliile de roşii, se aşază încă un strat de cartofi, altul de brânză şi la final felii de roşii. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu şi se pune la cuptor pentru 50 minute, apoi se îndepărtează folia şi se mai coace încă un sfert de oră. Plăcinta rumenită se scoate, se lasă puţin la răcit şi se serveşte.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Reţeta zilei, Tarte.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*