Bourek (Rulouri cu carne de vită)

Bourek (Rulouri cu carne de vită)


8 iulie 158 este data ultimei menţiuni epigrafice a Daciei Superior. Un mileniu şi ceva mai târziu, în 1392, erau menţionate în cartierul Pera din Constantinopol “perperii de Valachia”, primele monede emise de Ţara Românească în comerţul internaţional. Peste un secol Vasco da Gama îşi începea prima călătorie pe mare din Europa spre India, înconjurând Africa (1497). Şi ca să încheiem cu „ştiri locale”… în 8 iulie 1868 apărea la Iaşi manualul compus de Ion Creangă, sub numele “Metodă nouă de scriere şi citire pentru anul clasei I primare”.

Ingrediente:

75 ml ulei
1 ou
1 ceapă tocată
3 linguriţe pătrunjel verde tocat
250 g carne de vită tocată
1 pachet foietaj
1 lămâie
sare, piper

Preparare:

Se încinge ulei în tigaie, se adaugă ceapa şi se căleşte 2 minute la foc mediu, până se înmoaie. Se incorporează carnea tocată, se adaugă sare şi piper, după gust, apoi, după 5 minute, se amestecă totul cu pătrunjel şi ou bătut.
După 1 minute, compoziţia se ia de pe foc.
Foietajul se întinde pe masă, se taie dreptunghiuri mari. deasupra fiecărui dreptunghi se aşază câte 2 linguri de umplutură cu carne. Aluatul se împătureşte în jurul umpluturii, astfel încât să se obţină rulouri lingi de 10 cm şi groase de 3.
Acestea se prăjesc în restul de ulei încins, 2-3 minute pe fiecare parte, se scurg pe şerveţele de hârtie şi se servesc cu suc sau cu felii de lămâie.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*