Bucătăria americană: Buffalo Chicken Wings

Bucătăria americană: Buffalo Chicken Wings


buffalowingsCând vine vorba de „bucătăria americană” multă lume devine sceptică şi spune că gastronomia din ţara „tuturor posibilităţilor” nu este mai mult decât „fusion cuisine”…
Şi totuşi, în afară de hamburger şi hot-dog, americanii se pot într-adevăr lăuda cu o serie de preparate care, în fapt, ilustrează această cultură dinamică şi destul de… colorată.
Buffalo Chicken Wings vă spune ceva? Să începem cu denumirea. „Buffalo”, nu „bizon american” cum traduc dictionarele, ci „Buffalo”- oraşul new-yorkez, „responsabil” cu originea acestei reţete, pe la mijlocul secolului trecut.

Povestea a început din întâmplare, ca de altfel multe poveşti celebre din lumea invenţiilor. Se spune că era anul 1964, în Buffalo NY şi că, într-o seară, proprietăreasa, Teressa Bellisimo, a fost rugată să ofere prietenilor fiului său o cină rapidă. Aceasta a luat în grabă câteva aripi de pui rămase de la prepararea supei, condimentat, le-a pus la cuptor şi improvizat astfel o gustare pe care invitaţii au savurat-o cu puţin sos picant, dar fără cuţit şi furculiţă. Vă sună familiar, nu?

Şi acum câteva cuvinte despre numele oraşului „de origine”:
Buffalo este „derivarea fonetică” de la denumirea dată de coloniştii francezi, care trecând peste Niagara, au exclamat: „Beau Fleuve!” („Ce fluviu frumos!”). Această etimologie este însă controversată şi singurul lucru cert rămâne faptul că Buffalo este al doilea oraş ca mărime din statul New York, se află în apropierea râului Niagara şi adăposteşte peste 290 de mii de locuitori.
În fine, cam atât cu informaţia; haideţi la masă!

Ana-Maria Radu

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Articole.

2 raspunsuri la Flinstones şi o porţie de pop-corn

  1. Lora a spus:

    “Carnea – una dintre cele mai populare reţete cu carne este “gebratten”, un amestec de carne parţial prăjită, zahăr, frunze de dafin, piper, struguri, smântână, …” – nu exista la trditia evreiasca amestecatul carnii cu lactatele – se imbolnaveste si ficatul si 1data cu el cade si stomacul bolnav de ulcer! ;)

  2. Asterisc a spus:

    Felicitari, o bucatarie inedita, plina de mister, Multumim.

Exprimați-vă opinia

*