Carne cu orez, la cuptor

Carne cu orez, la cuptor


9 iulie este Ziua Independenţei în Argentina, ziua în care, în anul 1877, s–a desfăşurat prima ediţie a Campionatului de tenis de la Wimbledon, dar şi ziua în care a fost întemeiată de către Mihai Viteazul, prima Mitropolie românească din Transilvania (1600). Tot din această zi, dar ceva mai devreme, în 1520, ne parvine prima menţiune privind o “hotărnicie” care prevedea fixarea hotarului dintre Ţara Românească şi Transilvania, undeva în nordul Olteniei.

Ingrediente:

500 g orez
1 linguriţă şofran
500 g carne tocată, condimentată, ca pentru cârnaţi
5 ouă
200 g brânză rasă
5 linguri suc de roşii
sare, piper

Preparare:

Se pune apă cu sare la fiert, se adaugă orezul spălat, se condimentează cu şofran şi se fierbe la foc mediu, până se înmoaie.
Separat, în untură, se căleşte carnea. Se face un am din cele 5 ouă bătute, sare şi piper, după gust, se adaugă 200 g brânză rasă, se omogenizează totul bine cu 3 polonice din apa în care a fiert orezul.
În final, se sosul cu ouă se combină cu orezul fiert, carnea călită, sucul de roşii. Se toarnă totul în tavă unsă, se nivelează cu lingura, se unge cu ou bătut, se dă la cuptor (în partea de sus a cuptorului) şi se coace la foc mediu 20 de minute.
Se serveşte fierbinte cu smântână.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*