Chiftele de miel cu sos de lămâie

Chiftele de miel cu sos de lămâie


Ingrediente:

250 g carne tocată de miel
250 ml apă
1 ceapă albă
pătrunjel verde, tocat
50 g orez
1 lingură margarină
½ lingură piper negru
2 linguriţe sare

Sosul:

1 ou
4 linguri apă
sucul de la 1 lămâie

Preparare:

Se fierbe orezul, apoi se scurge şi se aşază într-un castron, se adaugă ceapa tocată mărunt, piperul şi o linguriţă sare. Se amestecă bine cu carnea de miel, după care se modelează chiftele mici şi rotunde care se dau prin pătrunjel tocat şi se aşază într-o cratiţă. Se adaugă apa, margarina şi 1 linguriţă sare, se pune capac şi se lasă la înăbuşit 30 minute.
Într-un castron se face un amestec de ou cu apă şi suc de lămâie, se bate bine şi se toarnă peste chiftele.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*