Conopidă a la grecque

Conopidă a la grecque


1 iulie este Ziua Turului Franţei, având în vedere că prima ediţie s-a desfăşurat în 1903, începând cu această dată. În anul 1867 s-a înfiinţat Confederaţia Canadiană, astfel că 1 iulie este zi de sărbătoare pentru toţi locuitorii Canadei. Prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles al Marii Britanii, se naşte la 1 iulie 1961; tot astăzi îşi sărbătoreşte ziua de naştere Pamela Anderson.

Ingrediente:

1 căpăţână conopidă
250 ml vin alb, sec
20 boabe coriandru
10 boabe piper, zdrobite
2 lămâi
3 linguri ulei de măsline
2 linguri oţet
cimbru, dafin, mărar, pentru aromă
apă
sare

Preparare:

Se curăţă conopida şi se desprinde în bucheţele. Se face un amestec de 2 L apă cu oţet în care se clăteşte conopida. Într-o oală se pune apă la fiert, se sărează, apoi se cufundă conopida, se fierbe vreme de 5 minute, apoi se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se păstrează deoparte.
Se toarnă vinul într-o cratiţă, alături de sucul de la cele 2 lămâi, se adaugă cimbrul, dafinul, mărarul şi coriandrul, apoi uleiul, 120 ml apă, se condimentează totul cu sare şi piper şi se fierbe 5-6 minute la doc mediu. Se incorporează apoi conopida, se lasă să fiarbă un sfert de oră şi se scoate pe un platou. Sucul rămas se fierbe în continuare până scade pe jumătate, apoi se toarnă fierbinte peste conopidă şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu alcool, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*