Friptură de viţel cu sos de legume şi vin

Friptură de viţel cu sos de legume şi vin


4 iulie 1776 este ziua în care Statele Unite ale Americii îşi câştigă independenţa iar la aceeaşi dată, anul 1827 statul New York anunţa abolirea sclaviei. Giuseppe Garibaldi, Victor Babeş, Louis Armstrong, Cristina Ţopescu…sunt doar câteva personalităţi care văd lumina zilei la 4 iulie. Se înfiinţează, la Bucureşti, Arhiva Naţională de Filme, 4 iulie 1957.

Ingrediente:

500 g carne de viţel
150 ml vin alb sec
400 ml apă
1 cub concentrat de pui
3 morcovi
3 cepe albe
3 roşii
2 rădăcini ţelină
ulei de măsline
făină
câteva frunze busuioc
sare şi piper

Preparare:

Carnea de viţel se taie bucăţi medii care dau prin făină şi se pun la rumenit într-o cratiţă cu puţin ulei de măsline încins. După aproximativ 10 minute carnea de scoate cu o spumuitoare şi se aşază pe un platou. În grăsimea rămasă, se călesc morcovii, tăiaţi rondele, se adaugă ceapa şi ţelina, tocate, adăugând ulei dacă mai este nevoie. Se toarnă vinul alb şi se lasă la fiert timp de 10 minute.
Se taie roşiile în 3 şi se incorporează în preparatul de mai sus, se aromează cu busuioc, se adaugă concentratul de pui, se completează cu apă şi se fierbe timp de 40 minute. Acest sos se toarnă peste carnea de viţel prăjită şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Fripturi, Mâncăruri cu alcool, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*