Gogoşari umpluţi cu orez şi carne de vită

Gogoşari umpluţi cu orez şi carne de vită


24 iulie a însemnat redescoperirea enigmaticului oraş Machu Picchu, de către arheologul Hiram Bingham (1911). Machu Picchu (valea Urubamba, Peru) era locul sacru al unei civilizaţii străvechi, aflat la aproape 3000 m altitudine, pe care, la mijlocul mileniului trecut, incaşii l-au transformat într-un oraş deosebit. 24 iulie este şi ziua scriitorului francez Alexandre Dumas-tatăl (1802) şi a generalului sud–american Simon Bolivar (1783), liderul mai multor mişcări de independenţă din America de Sud (Războiul lui Bolívar).

Ingrediente:

10 gogoşari
500 g carne de vită, tocată
400 ml sos de tomate
1 ceapă, tocată fin
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 ou
2 linguri orez
4 linguri făină
4 linguri ulei
sare şi piper

Preparare:

Se spală ardeii, se curăţă de seminţe şi vinişoare şi se lasă deoparte. Se face un amestec de carne cu ceapă, usturoi, ou, orez, sare şi piper cu care se umplu ardeii. Aceştia se aşază într-o oală, se acoperă cu sos de roşii şi se lasă să fiarbă la foc mic, sub capac, în jur de 1 oră.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă treptat făina, amestecând mereu timp de 2 minute, apoi se toarnă peste ardei şi se mai fierbe totul câteva minute.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*