Gogoşi cu miere

Gogoşi cu miere


2 iulie 1566 este data decesului prevestitorului Michel de Notredame, cunoscut Nostradamus, medic şi astrolog francez, celebru pentru profeţiile sale. Aproape 400 de ani mai târziu se stinge din viaţă Ernest Hemingway, faimosul scriitor american, de care ne aducem aminte atunci când răsfoim romanul „Bătrânul şi marea”. Rămânem tot pe teritoriu literar şi adăugăm faptul că la 2 iulie, anul 1835, apare primul număr al publicaţiei „Foaie pentru minte, inimă şi literatură”, suplimentul „Gazetei de Transilvania”.

Ingrediente:

Aluatul:

500 g făină
1 lingură ulei
2 linguriţe drojdie uscată
200 ml apă sau lapte

Sirop 1:

2 linguri miere
4 linguri apă
2 linguri zahăr

Sirop 2:

6 linguri miere
12 linguri apă
sucul de la 1 lămâie
ulei, pentru prăjit
1 linguriţă scorţişoară, pentru decor

Preparare:

Se prepară mai întâi primul sirop, amestecând toate ingredientele; se lasă la foc mediu şi se învârte cu o spatulă până se dizolvă zahărul, apoi se ia deoparte şi se răceşte.
Se prepară aluatul, astfel: se omogenizează făina cu drojdia şi uleiul, se incorporează siropul răcit şi se adaugă atâta apă sau lapte cât să formeze unui aluat pufos. Din acesta se modelează bile de mărimea nucilor care se prăjesc apoi într-o tigaie cu ulei încins. Se scot pe şerveţele şi se lasă la scurs.
Între timp, se prepară cel de-al doilea sirop, se lasă la fiert, apoi se dă deoparte şi când se răceşte uşor, se cufundă gogoşile pentru 2-3 minute, apoi se scot, se dau prin scorţişoară şi se pot servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*