Legume coapte cu sos de lămâie

Legume coapte cu sos de lămâie


21 iulie este Ziua Eliberării Naţionale în Guam, ziua Sfântului George Festa în Malta şi Ziua instaurării monarhiei în Belgia: în 1831, primul rege al acestei ţări, Leopold I, inaugura prin jurământ dinastia Saxa-Coburg. Zece ani mai devreme se năştea poetul, dramaturgul şi politicianul român Vasile Alecsandri. Tot 21 iulie este ziua de naştere a altui scriitor (minimalist) Ernest Miller Hemingway: autorul romanului Bătrânul şi marea, câştigător al premiului Nobel, reporter de război în ambele războaie mondiale şi în Războiul civil spaniol.
Dacă ieri a fost Sfântul Ilie, astăzi creştini ortodocşi îi pomenesc pe Sfântul Prooroc Iezechiel şi pe Preacuvioşii Părinţi Simeon şi Ioan Pustnicul.

Ingrediente:

6 ardei roşii
2 vinete
1 căţel de usturoi, zdrobit
sucul de la 1 lămâie
100 ml ulei de măsline
pătrunjel tocat
sare şi piper

Preparare:

Se aşază ardeii şi vinetele pe o tavă şi se pun la cuptor. Când se coc bine, se scot şi jupoaie de pieliţe, apoi se toacă mărunt. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se incorporează usturoiul şi sucul de lămâie, apoi uleiul. Se lasă aşa câteva minute, să absoarbă legumele sucul, apoi preparatul se garniseşte cu pătrunjel verde şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*