Miel cu bame

Miel cu bame


31 iulie 1498 este data la care Cristofor Columb descoperă insula Trinidad, tot pe 31 iulie Franţa recunoaşte autonomia Tunisiei. Ca şi personalităţi născute în această zi, enumerăm: împăratul roman Maximilian al II-a, inventatorul John Ericsson, actorul Nicu Constantin, Mircea Baniciu – interpret de muzică uşoară. În rândul pierderilor, 31 iulie este ziua în care s-a stins din viaţă fondatorul Ordinului Iezuit, Ignaţiu de Loyola, mai târziu filozoful Denis Diderot şi scriitorul Antoine de Saint-Exupéry.

Ingrediente:

450 g carne de miel, tăiată cuburi
100 ml apă
350 g bame
2 ardei verzi, tăiaţi cuburi
1 rădăcină ţelină, tăiată cuburi
120 g ceapă albă, tăiată cubuleţe
4 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 vârf de cuţit cimbru
1 vârf de cuţit boia
ulei
sare şi piper, după gust

Preparare:

Bamele se curăţă şi se pun la călit într-o cratiţă cu ulei, se adaugă apoi ardeiul, ceapa, ţelina, usturoiul, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la rumenit timp de 10 minute, se amestecă bine, se adaugă carnea de miel, apa şi cimbrul, se pune capac şi se fierbe la foc mediu vreme de 20 minute. Se garniseşte cu boia şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*