Miel cu sos de iaurt

Miel cu sos de iaurt


La 16 iulie 1544 se tipăreşte prima carte în limba română, „Catehismul românesc”, de către Filip Moldoveanul. Se sting din viaţă Eugen Lovinescu (anul 1943), scriitorul francez Edmond de Goncourt. Tot în această zi, anul 2000, se înregistrează o eclipsă de lună, ultima a secolului XX.

Ingrediente:

600 g carne de miel
2 linguri unt
2 linguri orez
sare şi piper

Sosul de iaurt:

700 g iaurt
5 ouă
4 linguri unt
1 lingură făină
sare şi piper

Preparare:

Se taie carnea în 4 bucăţi şi se condimentează fiecare bucată cu sare şi piper, apoi se pune la cuptor într-o tavă cu 2 linguri unt; din când în când, se stropeşte cu propriul suc. Când carnea este pe jumătate coaptă, se adaugă orezul şi se dă tava deoparte.
Se prepară sosul de iaurt, astfel: se încinge untul, se adaugă făina şi se amestecă mereu. Separat, se combină iaurtul cu ouăle bătute, sare şi piper până se obţine o pastă care se toarnă peste făina sotată, se omogenizează şi se toarnă peste carnea din tavă. Se dă din nou la cuptor, se lasă în jur de 45 minute, după care se scoate pe platouri şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*