Pui prăjit cu varză

Pui prăjit cu varză


La 30 iulie 1818 se naşte Emily Brontë, scriitoare engleză, celebră pentru romanul „La răscruce de vânturi”, de altfel singurul pe care l-a scris. Peste 100 de ani mai târziu, în 1947, se naşte Arnold Schwarzenegger, protagonistul din cunoscutul film „Terminator”, totodată guvernator al statului California. Tot la 30 iulie, în anul 2007 se stinge din viaţă Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (începând cu anul 1986), Teoctist (Toader Arăpaşu).

Ingrediente:

1 pui
1 kg varză murată, scursă
1 ceapă albă, tocată
1 lingură boia
3 linguri ulei de măsline
2 linguriţe seminţe de chimion
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se căleşte ceapa şi se combină cu varza murată, tocată, boiaua şi seminţele de chimion. Cu aproape tot amestecul acesta se umple cavitatea puiului, care se aşază apoi într-o tavă unsă şi se dă la cuptor pentru 1 oră jumătate. Se scoate apoi, se împrăştie amestecul de varză rămas, peste acesta se pune puiul şi se mai lasă la cuptor încă 40 de minute, până se rumeneşte.
Se taie felii şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Fripturi, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*