Salată de varză nouă

Salată de varză nouă


La 29 iulie Republica Dominicană sărbătoreşte Ziua Tatălui, iar pentru România 29 iulie înseamnă Ziua Imnului Naţional „Deşteaptă-te, române!”. În anul 1981, la 29 iulie, are loc căsătoria Prinţului Charles cu Lady Diana Spencer; sportivii români aduc medalii de aur, 20 la număr, de argint şi bronz, odată cu participarea acestora la cea de-a XIII-a ediţie a Olimpiadei de vară de la Los Angeles.

Ingrediente:

1 căpăţână varză
oţet sau suc de lămâie
bacon tocat, prăjit
semințe de chimen
sare

Preparare:

Varza se taie pe jumătate şi se dă pe răzătoarea mare, apoi se sărează şi se aşază într-un bol, în straturi, se acoperă cu folie de plastic, după care deasupra se pune un vas greu (umplut cu apă), pentru a presa varza. Se lasă la marinat câteva ore, după care se clăteşte cu apă rece şi se lasă la scurs. Se asezonează cu oţet şi seminţele de chimien, zdrobite, se lasă din nou la marinat, după care se incorporează baconul şi se asezonează cu puţin zahăr.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*