Sote de legume

Sote de legume


La 18 iulie, anul 1898 se descoperă poloniul, de către Marie şi Pierre Curie. În 1925 Hitler publică manifestul „Mein Kampf”, lucrare autobiografică scrisă în timpul prizonieratului din Landsberg şi care a constituit bazele naţional-socialismului. Cunoscuta romancieră engleză Jane Austen se stinge din viaţă la 18 iulie 1817, lăsând vie operă sa prin romane ca „Raţiune şi simţire”, „Emma”, „Mănăstirea Northanger” sau „ Mândrie şi prejudecată”, care au constituit de altfel modelul pentru ecranizările ulterioare.

Ingrediente:

1 kg legume asortate (ardei, vinete, dovlecei, cartofi etc.)
250 ml apă
100 ml ulei
1 ceapă albă, tocată
2 roşii, tocate
1 lingură pătrunjel mărunţit
sare şi piper

Preparare:

Se curăţă legumele, se spală şi se taie bucăţi de 2 cm care se pun la sotat în 50 ml ulei. Se scot cu o spumuitoare şi se aşază pe un platou.
În aceeaşi tigaie se toarnă uleiul rămas şi se pune ceapa la călit, alături de roşii, se aromează cu pătrunjel şi se condimentează cu sare şi piper.
Legumele sotate se combină cu sosul de mai sus şi se toarnă într-o oală, se completează cu apă şi se lasă la fiert, sub capac, până se mai îngroaşă compoziţia. Preparatul se serveşte fierbinte, cu o friptură sau cu chiftele de carne.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*