Supă de fasole

Supă de fasole


14 iulie este Ziua Căderii Bastiliei (1789), fortăreaţa construită în Paris şi cucerită de către revoluţionarii în căutare de praf de puşcă, moment care a constituit un punct de plecare pentru Revoluţia Franceză. La 14 iulie 1582 apare prima traducere românească a textelor biblice vechi, lucrare numită „Palia de la Orăştie”, dovadă a expresivităţii limbii române. 14 iulie este şi Ziua Naţională a Irakului.

Ingrediente:

250 g fasole uscată, boabe
2 cepe tocate
50 ml ulei de floarea soarelui
2 linguri sos de roşii
1 lingură pătrunjel tocat
1 lingură mentă mărunţită
sare

Preparare:

Se înmoaie fasolea în apă rece, fără sare, 12 ore, apoi se clătește și se scurge, apoi se fierbe 1 ½ ore, în apă nesărată. Ceapa se pune la călit în ulei, se sărează, se toarnă fasolea cu supă cu tot. După aproximativ 10 minute, se adaugă menta, se mai potrivește la gust de sare. Când este fiartă fasolea, se incorporează sosul de roșii și pătrunjelul mărunțit, se dă un clocot și e gata.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*