Supă de mazăre cu mentă

Supă de mazăre cu mentă


11 iulie este sărbătoare naţională şi Ziua Victoriei Revoluţiei Populare în Mongolia, ziua în care pe regele Henric al VIII-lea al Angliei a fost excomunicat de Papa Clement al VII-lea (1533) şi ziua în care Academia din Berlin l-a ales pe Dimitrie Cantemir membru de onoare (1714). Interesant mai este de ştiut faptul că astăzi se împlinesc 22 de ani de când eram 5 miliarde de oameni. Mai precis, acum sărbătorim Ziua Mondială a Populaţiei, declarată zi internaţională de către Organizaţia Naţiunilor Unite în 1987, când populaţia lumii a atins pragul de 5 miliarde. Ce ziceţi de o supă turcească?

Ingrediente:

300 g mazăre uscată
1,5 L supă de carne
5 linguri amidon
3 linguri smântână
300 g crutoane de pâine prăjită
1 lingură ulei de măsline
3 linguriţe unt
3 cepe tocate
1 lingură mentă uscată
sare, piper

Preparare:

Se pune untul în tigaie, la foc mic, se amestecă cu ulei de măsline, apoi se adaugă ceapa tocată, se căleşte 1 minut, până se înmoaie, se combină cu mazărea înmuiată şi se stinge cu supă.
Se acoperă totul cu un capac, se dă în clocot şi se fierbe 30 de minute, la foc mediu spre mic, amestecând din când în când cu lingura de lemn.
Când supa se omogenizează, se lasă puţin să se răcească, apoi se macină în robotul de bucătărie. Pasta rezultată se pune înapoi la fiert şi se îngroaşă cu o compoziţie realizată din amidon şi câteva linguri de apă. Nu uitaţi să amestecaţi!
La sfârşit, cu 10 minute înainte de a o lua de pe foc, supa se condimentează cu sare, piper şi mentă. Se serveşte rece sau caldă, cu smântână şi crutoane de pâine prăjită.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria turcă, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*