Tirana Furghes cu ardei

Tirana Furghes cu ardei


22 iulie (1456) a însemnat victoria oştirii lui Iancu de Hunedoara împotriva lui Mahomed al II–lea, cuceritorul Constantinopolului, dar şi naşterea ducelui de Florenţa, Alessandro de’ Medici (1510). Astăzi, credincioşii catolici o pomenesc pe Maria Magdalena sau Miriam din Migdal, prima femeie vindecată de Iisus, devenită apoi discipol al acestuia şi vestitoare a Învierii.

Ingrediente:

200 g ardei roşu sau verde
400 g roşii
200 g brânză feta
2 linguri unt
3 linguri ulei de măsline
1 lingură făină
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se jupoaie roşiile şi ardeii, apoi se toacă cuburi şi se pun la călit într-o cratiţă cu ulei de măsline, amestecând din când în când.
Într-o altă cratiţă se pune la topit untul, când acesta se înfierbântă se presară făina, se adaugă brânza, apoi se condimentează cu sare, piper şi se amestecă. După câteva minute, se toarnă peste amestecul de roşii cu ardei, se omogenizează şi se dă la cuptor pentru 15-20 minute. se scoate se farfurii şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*