Aripioare de pui cu legume

Aripioare de pui cu legume


Ingrediente:

450 g aripioare de pui
3 rădăcini ţelină
1 ceapă roşie
1 căţel de usturoi
½ lămâie
50 ml vin roşu
50 ml apă
100 g măsline verzi
2 linguri oregano mărunţit
ulei de măsline

Preparare:

Se încinge cuptorul în prealabil. Ţelina şi ceapa se toacă mărunt şi se aşază într-o tavă, alături de usturoi. Aripioarele se taie la încheieturi şi se aranjează în tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se toarnă vinul şi apa, se asezonează cu oregano, sare şi piper şi se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se pune la cuptor pentru 1 oră, apoi se scoate puţin tava, se întoarce carnea şi se stropeşte cu zeamă de lămâie, se adaugă măslinele şi se mai lasă la cuptor încă 1 oră. Când legumele şi aripioarele sunt pătrunse, se scot pe un platou cu tot cu sucul format şi se servesc cu crutoane.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*