Avocado cu ton

Avocado cu ton


Ingrediente:

500 g ton proaspăt
3 avocado
1 ardei roşu
zeama de la jumătate de lămâie
2 linguri seminţe de susan
1 linguriţă sos de soia
1 linguriţă ulei de susan
pătrunjel tulpini
arpagic

Preparare:

Tonul se taie cubuleţe şi se pune într-o cratiţă cu apă sărată fiartă, se stinge focul şi se acoperă vasul cu un capac. Între timp, se taie avocado pe jumătate, se scoate sâmburele, se lasă coaja deoparte iar miezul se taie cubuleţe. Ardeiul se taie lamele fine sau cuburi mici. Se scoate tonul din apă, se scurge bine şi se îmbină cu ardeiul şi cu avocado, se picură zeamă de lămâie deasupra, apoi se asezonează totul cu pătrunjel şi arpagic tocat, ulei de susan, sos de soia şi seminţe de susan. Se omogenizează compoziţia şi se pune la frigider. În momentul servirii, pieile de avocado se umplu cu acest amestec şi aperitivele pot fi servite.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu peşte, Peşte.

Exprimați-vă opinia

*