Biscuiţi cu cremă de ananas

Biscuiţi cu cremă de ananas


Ingrediente:

600-650 g făină
250 g zahăr pudră
250 g unt
1 lingură coajă rasă de portocale
1 lingură suc de lămâie
1 ou
1 linguriţă bicarbonat
un vârf de cuţit sare
Crema
350-400 g ananas tocat
3 linguri suc de lămâie
100 ml suc de ananas
100 g unt
200 g zahăr
3 linguri făină

Preparare:

Untul se omogenizează cu zahăr, apoi se freacă bine cu ou, coajă rasă de portocale, bicarbonat, suc de portocale şi sare. Se dă totul la rece 1 oră, după care se întinde în strat subţire şi se taie cercuri mici cu gura unui pahar.
Cerculeţele rezultate se aşază pe tavă tapetată, se dau la cuptor şi se coc 10 minute la foc mediu. Se lipesc între ele, câte 2, cu ajutorul unei creme cu zahăr.
Crema
Se amestecă ananasul mărunţit cu făină şi zahăr, se pune pe foc şi se fierbe la foc mic 1-5 minute.
Crema îngroşată se răceşte, se combină cu unt bătut şi se dă la rece.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Aluaturi, Carne de miel, Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe, Pâine şi patiserie.

Exprimați-vă opinia

*