Biscuiţi glazuraţi

Biscuiţi glazuraţi


Ingrediente:

Baza
125 g ciocolată
80 g zahăr
3 linguri unt
un vârf de cuţit scorţişoară
1 lingură cacao
1 linguriţă ness

Blat
325 g făină
80 g zahăr
1 lingură praf de copt
125 g unt
1 ou
1 linguriţă vanilie
250 g smântână
un vârf de cuţit sare

Glazură
50 g cacao
50 g zahăr
125 g ciocolată

Preparare:

Baza
Se toacă ciocolata, se amestecă cu zahăr, unt, scorţişoară, cacao şi cafea. Compoziţia se macină în robotul de bucătărie, după care se lasă deoparte.
Blatul
Se face un amestec din făină, zahăr, praf de copt şi sare, se incorporează oul şi vanilia, după care aluatul se frământă bine şi se taie felii.
Acestea se aşază în tavă, pe hârtie de pergament, se ung cu o glazură preparată din ciocolată topită, cacao şi zahăr, se pudrează cu ingredientele măcinate la început (baza) şi se coc 15 minut şa foc mediu.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Pâine şi patiserie.

Exprimați-vă opinia

*