Blat pentru pizza, cu mirodenii

Blat pentru pizza, cu mirodenii


Ingrediente:

750 g făină integrală
50 g fulgi de drojdie
un vârf de cuţit oregano
un vârf de cuţit praf de usturoi
un vârf de cuţit praf de ceapă
½ ceapă tocată foarte fin
300 ml apă
1 lingură zahăr
100 g salam pepperoni tocat
sare

Preparare:

Se amestecă făina cu drojdia, oregano, zahărul, usturoiul, ceapa şi sarea, apoi, treptat, se încorporează apa şi uleiul. Amestecul se bate 5 minute în robotul de bucătărie sau se frământă bine cu pepperoni şi încă puţină făină, dacă mai este nevoie. Se acoperă şi se lasă 1 oră să crească, apoi se întinde în tavă unsă. După ce se mai odihneşte 30 de minute la căldură, se coace în cuptorul încins 20-30 de minute, în funcţie de consistenţa dorită.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aluaturi, Pizza şi paste, Pâine şi patiserie.

Exprimați-vă opinia

*