Blat pentru tartă

Blat pentru tartă


Ingrediente:

650 g făină
120 g zahăr
250 g unt tocat
2 gălbenuşuri
2 linguri smântână

Preparare:

Se combină făina cu zahăr şi unt, în robotul de bucătărie, astfel încât compoziţia obţinută să aibă cocoloaşe, să nu se omogenizeze asemeni unui aluat.
Separat, se face un amestec din smântână şi gălbenuş, se incorporează în compoziţia cu făină şi se aşază pe o suprafaţă tapetată cu făină. Se împarte în 2 şi se întinde, iar cele 2 cercuri de aluat obţinute se împachetează în folie de plastic şi se dau la rece, apoi se pun în tăvi unse şi se coc 25 de minute.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Aluaturi, Deserturi, Prăjituri, Pâine şi patiserie, Tarte.

Exprimați-vă opinia

*