Brodetto

Brodetto


4 august a însemnat abolirea sistemului feudal în Franţa (1789), dărâmarea celui de-al doilea Templu din Ierusalim, de către romani (70) şi izbucnirea Primului Război Mondial, declanşat de invazia Germaniei în Belgia şi riposta Marii Britanii.

Ingrediente:

1 kg file de peşte
2 linguri făină
2 linguri ulei de măsline
2 cepe, tocate
4 căţei de usturoi, mărunţiţi
200 g pastă de roşii, diluată cu puţină apă
2 linguri oţet de vin
1 lingură vegeta
2 linguri pătrunjel verde, tocat
sare şi piper

Preparare:

Se taie peştele bucăţi şi se trece prin făină, se pune apoi la prăjit în ulei de măsline fierbinte. Se scoate apoi pe o farfurie iar în uleiul rămas se căleşte ceapa, se adaugă pasta de tomate, usturoiul şi se lasă la înăbuşit 10 minute. Se stropeşte cu oţet, se adaugă peştele, se condimentează cu vegeta şi pătrunjel, se mai lasă pe foc 10 minute, la foc mediu, după care se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*