Cannelloni cu sos de carne de vită

Cannelloni cu sos de carne de vită


Ingrediente:

150 g paste cannelloni
150 g carne de viţel tocată
3 morcovi mărunţiţi
200 g ţelină tocată
1 ceapă tăiată julien
150 g spanac tocat
ulei de măsline
1 ceaşcă vin
1 ceaşcă smântână
1 ceaşcă roşii tocate
½ ceaşcă brânză parmezan, rasă
2 linguri busuioc tocat
sos de roşii
sare, piper

Preparare:

Se fierb pastele al dente şi se scurg. Se amestecă carnea tocată cu morcovii, ţelina, ceapa şi spanacul şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se stropeşte cu vin şi ulei. Amestecul se pune în tavă unsă şi se coace o jumătate de oră sau mai mult, până când carnea se rumeneşte şi legumele se înmoaie. Se amestecă din când în când.
După ce se răceşte, se macină în robotul de bucătărie şi se amestecă cu smântâna, roşiile, parmezanul, busuiocul şi sare, dacă mai este nevoie. După ce se amestecă bine se mai lasă un sfert de oră la cuptor. Când este iarăşi rece, amestecul se foloseşte pentru a umple cannelloni.
Pastele umplute se pun iar la cuptor, deasupra se toarnă sos de roşii şi se coc 20 de minute. Când sosul începe să fiarbă se scot şi se servesc imediat. Vă recomandăm sos de roşii făcut în casă dintr-o ceaşcă de roşii tocate în robotul de bucătărie cu usturoi, busuioc şi ceapă călită.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria italiană, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste.

Exprimați-vă opinia

*