Capriciosa (Pizza)

Capriciosa (Pizza)


Ingrediente:

3 cepe tăiate felii
5 linguriţe ulei de măsline
200 ml sos de roşii
250 g mozzarella rasă
5 ouă
3 ardei felii
1 aluat de pizza
1 linguriţă busuioc
sare, piper

Preparare:

Se încinge puţin ulei în tigaie. Se adaugă ceapa şi se căleşte până se înmoaie, apoi se adaugă ardeii şi se prăjesc împreună 10 minute la foc mic. Când sunt gata se scot cu o paletă şi se pun deoparte.
Aluatul se împarte în 5 porţii egale. Se întind pe o suprafaţă tapetată cu făină apoi se ung cu sos de roşii. Peste se pune amestecul de ceapă şi ardei. Se rade mozzarella deasupra lăsând în mijloc un spaţiu cât un cerc cu diametrul de 5 cm. Se condimentează cu busuioc, sare şi piper, se stropeşte cu ulei de măsline şi se coc 20 de minute în cuptorul încins. Se prăjesc ouăle şi se aşază în spaţiul rezervat din centrul fiecărei pizza.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aluaturi, Bucătăria italiană, Mâncăruri cu brânză, Pizza şi paste, Pâine şi patiserie.

Exprimați-vă opinia

*