Carne de vită cu bame la cuptor

Carne de vită cu bame la cuptor


Ingrediente:

450 g carne de vită tocată
300 g bame, fierte
1 ceapă, mărunţită
1 căţel de usturoi, zdrobit
2 roşii, tocate
1 ou bătut
2 linguri pesmet
felii de lămâie
unt
sare şi piper

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se încălzeşte unt într-o tigaie, se adaugă carnea de vită şi se rumeneşte bine, se presară ceapa şi usturoiul şi se amestecă bine. Se mai lasă câteva minute la foc mic, se scurge grăsimea şi se incorporează roşiile, se învârte bine cu o lingură de lemn şi se lasă la înăbuşit.
Între timp, se unge o tavă cu unt, se aranjează bamele şi se asezonează cu amestecul de carne de mai sus, se pune tava la cuptor pentru o jumătate de oră, până se pătrund bine bamele şi carnea. Preparatul se scoate pe farfurii, se garniseşte cu felii de lămâie şi se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria egipteană, Carne de vită, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*