Cartofi cu muşchi de iepure

Cartofi cu muşchi de iepure


Ingrediente:

5 linguriţe unt
dafin
1 linguriţă rozmarin
1 linguriţă şofran
5 linguriţe ulei
3 căţei de usturoi
5 linguriţe ulei
1 muşchi de iepure
5 felii mici de şuncă
250 g ciuperci
250 g cartofi
250 g ţelină
1 ceaşcă vin roşu
un vârf de cuţit sare
un vârf de cuţit piper

Preparare:

Se face un amestec din vin, şofran, puţin ulei, dafin, rozmarin, sare şi piper. Se toarnă peste carne şi se lasă 5 ore să se marineze la rece. Se scoate carnea de la marinat, se taie felii. Pe fiecare felie se pune câte o bucată de şuncă, apoi se rulează şi se aşază pe o tavă unsă. Se coc un sfert de oră în cuptorul încins. La jumătatea timpului se întorc. Cartofii şi ţelina se fierb, se zdrobesc şi se amestecă cu unt. Ciupercile şi usturoiul se toacă şi se călesc, apoi se amestecă cu marinata rămasă şi se căleşte totul puţin.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de iepure, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci.

Exprimați-vă opinia

*