Cartofi dulci, înăbuşiţi

Cartofi dulci, înăbuşiţi


La 15 august (1769) s-a născut Napoleon Bonaparte (împărat al Franţei); în anul 1888 apare primul număr al cotidianului Adevărul iar în 1931 primul număr al ziarului „Scânteia”. Pe 15 august s-a născut şi Walter Scott, autorul romanului „Ivanhoe”. Astăzi India şi Congo sărbătoresc fiecare Ziua Independenţei. Şi…nu în cele din urmă, 15 august înseamnă sărbătoarea creştină Adormirea Maicii Domnului.

Ingrediente:

6-8 cartofi dulci
4-5 felii kaizer
1 ceapă albă, tocată
1 bucată grăsime, tăiată cubuleţe
apă
sare şi piper

Preparare:

Se pune grăsimea într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se lasă la călit. În acest timp, se curăţă cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se împrăştie în cratiţa cu ceapă. Şunca se taie bucăţele, se adaugă în cratiţă, se completează cu apă cât să acopere, se condimentează cu sare şi piper, apoi se fierbe la foc mic, sub capac, aproximativ 40 minute.
Cartofii se aşază pe un platou, alături de bucăţelele de şuncă, se toarnă şi puţin din sosul format şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Garnituri, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*