Chifle din carne de vită

Chifle din carne de vită


8 august 1900 a adus lumii Prima ediţie a Cupei Davis. Salatiera de argint poartă numele tenismanului Dwight Filley Davis şi a găzduit inclusiv jucători români: Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. Tot 8 august a însemnat sfârşitul Sinodului din 754, cel care a pus bazele mişcării iconoclaste, hotărând condamnarea şi distrugerea icoanelor. Şi ca să rămânem în domeniu, amintim faptul că tot la data de 8 august a fost hotărâtă hotărăşte ridicarea Catedralei mitropolitane de la Iaşi de către Mitropolitul Moldovei din acea vreme, Veniamin Costachi. În 1889 aici au fost aduse moaştele ocrotitoarei Moldovei: Sfânta Paraschiva.

Ingrediente:

600 g carne tocată de vită
1 ou
1 ceapă, tocată
2 felii de pâine
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
3 linguri frunze de mentă, tocate
2 linguriţe sare
½ linguriţă piper
frunze de mentă, pentru garnisit

Preparare:

Se combină carnea de vită cu oul, pâinea fărâmiţată, usturoiul, menta, sarea şi piperul, se frământă bine, după care se modelează 4 chifle plate care se prăjesc într-o tigaie cu ulei fierbinte. Se rumenesc bine pe ambele părţi, apoi se scot şi se garnisesc cu frunze de mentă.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*