Chiftele de cartofi cu nucșoară

Chiftele de cartofi cu nucșoară


Pe 10 august statul Ecuador sărbătoreşte Ziua Naţională, astăzi împlinindu-se 200 de ani de la proclamarea acestuia ca stat independent. Totodată Ziua Internaţională a Bio-diesel, un combustibil sintetic recent apărut şi pe piaţa românească. S-a născut scriitorul Panait Istrati, autorul operelor „Ciulinii Bărăganului”, „Chira Chiralina”. Tot astăzi îşi sărbătoreşte ziua de naştere actriţa de comedie Tamara Buciuceanu-Botez, Isoscelul din binecunoscutul film românesc „Liceenii”.

Ingrediente:

1 kg cartofi
1 ceapă albă, tocată
2 ouă
100 ml ulei
pătrunjel verde, tocat
nucşoară
sare şi piper

Preparare:

Cartofii se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea mare, se amestecă apoi cu ouăle, pătrunjelul şi ceapa, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, se omogenizează bine, după care se formează plăcinţele, luând cu lingura din acest amestec şi aşezând fiecare plăcintă într-o tigaie cu ulei fierbinte. Se presează uşor cu o linguriţă pentru a se subţia şi se lasă la rumenit pe ambele părţi. Se scot pe şerveţele şi după ce se răcesc puţin, se servesc.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*