Chiftele de orez la cuptor

Chiftele de orez la cuptor


Ingrediente:

300 g orez fiert
200 g mozzarella răzuită
2 ouă
120 g pesmet
120 g parmezan ras
3 linguri ceapă albă tocată
1 vârf de cuţit fulgi de usturoi
1 vârf de cuţit sare
1 vârf de cuţit piper

Preparare:

Într-un bol se amestecă orezul cu fulgii de usturoi, ouăle, mozzarella, ceapa, sare şi piper. Se lasă deoparte pentru un sfert de oră, pentru a se căpăta consistenţă, după care se modelează bile micuţe. Se face un amestec din pesmet cu parmezan prin care se trec bilele, se aşază apoi într-o tavă, se stropesc cu ulei şi se dau la cuptorul încins în prealabil.
După aproximativ 20 minute, când sunt rumenite bine, se scot pe un platou şi se servesc ca şi aperitive.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ouă, Chiftele şi găluşte, Orez.

Exprimați-vă opinia

*