Chiftele în sos tomat

Chiftele în sos tomat


14 august înseamnă Ziua Independenţei Pakistanului şi, pentru România, o pagină din istoria neamului: în 1916, la 14 august, începea războiul de eliberare şi întregire, în acelaşi an, aceeaşi zi, se stingea din viaţă pictorul român Ştefan Luchian.

Ingrediente:

500 g carne de vită, tocată
250 g carne de porc, tocată
2 ouă, bătute
4 felii de pâine
1 căţel de usturoi, zdrobit
1 bucheţel pătrunjel verde, tocat
120 g unt
sare şi piper, după gust

Sosul:

1 ceapă albă, tocată
400 ml supă de vită
500 g roşii din conservă
250 ml suc de roşii
6 foi dafin
piper, după gust

Preparare:

Într-un vas mare se combină carnea de vită cu cea de porc, ouăle, usturoiul, pătrunjelul, sarea şi piperul, se omogenizează bine şi se modelează chifteluţe care se prăjesc într-o tigaie cu unt încins. Se scurg şi se aşază pe un platou.
Se pune ceapa la călit în grăsimea rămasă, apoi se incorporează roşiile, sucul de roşii, dafinul şi piperul, se lasă la înăbuşit vreme de 1 oră, după care se adaugă chiftelele, se mai lasă pe foc în jur de 45 minute, se ia deoparte şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*