Chiftele umplute

Chiftele umplute


Ingrediente:

Sos
2 linguri ulei de măsline
250 g carne de vită, tăiată cuburi
100 g năut înmuiat peste noapte în apă cu sare
500 ml apă
1 ceapă tocată
un vârf de cuţit scorţişoară
30 g pătrunjel verde tocat

Chiftele
250 g carne de vită tocată
1 ceapă albă tocată
50 g pătrunjel verde tocat
3 ouă
2 cartofi tăiaţi în 2
1 lingură unt
2 linguri făină
250 ulei de măsline
sare, piper

Preparare:

Se încinge ulei de măsline în tigaie, se adaugă ceapa şi carnea, se condimentează cu scorţişoară, sare şi piper, după gust şi se călesc la foc mediu, împreună cu pătrunjelul şi năutul. După 5 minute, se adaugă apa şi se lasă la fiert 50 de minute.
Din carnea de vită tocată, 1 ceapă albă tocată, pătrunjelul verde tocat şi 1 ou, se face un aluat care apoi se modelează sub formă de bile mărişoare. Acestea se pun în sosul descris mai de vreme, se fierb 15 minute, după care se scot şi se pun deoparte.
Cartofii se fierb în apă cu sare, apoi se zdrobesc şi se amestecă cu unt. Se ia câte 1 lingură din acest piure şi se îndeasă în chiftele de carne fierte şi răcite.
Chiftelele astfel umplute se dau printr-un amestec de ou bătut cu făină şi se prăjesc în ulei încins.
Se scurg şi se servesc imediat, cu sosul de năut.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Carne de vită, Chiftele şi găluşte.

Exprimați-vă opinia

*