Ciorbă cu chiftele şi usturoi

Ciorbă cu chiftele şi usturoi


Ingrediente:

1 căciulie de usturoi
3-5 linguri ulei de măsline
1 ceapă tocată
1 baton de scorţişoară
3 rămurele de cimbru
1 frunză de dafin
1 L supă de pui
2-3 roşii decojite, tocate
1 morcov tăiat felii
3 linguri pastă de roşii
3-5 linguri orez cu bob lung
250 g boabe de năut fierte
sucul d la 2 lămâie
sare, piper

Pentru chiftele
500 g carne de vită sau miel, tocată
3 linguriţe pătrunjel verde tocat
1 ceapă mică, tocată
1 linguriţă scorţişoară măcinată
1 ou
sare, piper

Preparare:

Se încinge ulei în tigaie, se adaugă ceapa şi se căleşte la foc mic, până se înmoaie, apoi se am cu 2/3 din usturoiul tocat şi scorţişoara.
După 5 minute, se adaugă sare şi piper, după gust, restul condimentelor, supa de carne, roşiile tocate şi morcovul.
Se dă totul în clocot şi se fierbe 45 de minute.
Separat, se prepară chiftelele. Se amestecă restul de usturoi cu carnea tocată, pătrunjelul, ceapa, scorţişoara. Se condimentează totul cu sare şi piper, apoi se modelează sub formă de bile mici.
Acestea se pun în supa clocotită, împreună cu roşiile, pasta de roşii şi orezul. Se lasă totul un sfert de oră să fiarbă, se combină cu năutul fiert şi, după 5 minute, se ia deoparte şi se poate servi. Înăcriţi cu suc de lămâie.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Chiftele şi găluşte, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*