Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă


Ingrediente:

700 g burtă fiartă
1 lingură unt
1 ardei tăiat felii
½ linguriţă maghiran uscat
2 linguri pătrunjel verde tocat
250 pastă de roşii
1-2 căţei de usturoi zdrobit
750 ml supă de vită
1 ceapă tocată
1 frunză dafin
2 linguri făină
200 g caşcaval ras
sare

Preparare:

Se am ceapa tocată cu ardeiul şi untul. Se călesc la un loc, la foc mediu, se pudrează cu făină şi se amestecă cu pastă de roşii.
Separat, se taie burta fiartă felii şi se pune peste compoziţia descrisă mai sus. Deasupra se toarnă supa. Se condimentează totul cu puţină sare, maghiaran şi dafin, apoi se fierbe, parţial acoperit, 30 d minute.
În final, dafinul se aruncă, iar supa se toarnă în boluri şi se garniseşte cu un amestec realizat din pătrunjel verde tocat, usturoi zdrobit şi brânză.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*