Ciorbă de pui şi legume

Ciorbă de pui şi legume


Ingrediente:

150 ml ulei de măsline
500 os de vită
500 g aripi şi gât de pui (tăiate în 2)
250 g mazăre
1-3 cepe tăiate cuburi
1-3 cartofi tăiaţi cuburi
1 zucchini mare tăiat cuburi
600 g năut fiert (cu tot cu zeamă)
3 linguriţe mentă uscată
2 L apă
150 g tăiţei cu ou (mărunţiţi)
150 ml suc de roşii
sare, piper

Preparare:

Se încinge ulei în tigaie, se adaugă osul şi carnea, se călesc împreună până se rumenesc, apoi se amestecă cu ceapă, cartofi tăiaţi cuburi, zucchini, năut şi zeama de la năut. Se condimentează totul cu o parte mentă, sare şi piper, după gust, se acoperă cu apă, se dă în clocot, apoi se fierbe la foc mic.
După 30 de minute, se incorporează tăiţeii, iar după alte 5, sucul de roşii, mazărea, restul de mentă şi condimente, dacă mai este cazul.
Se fierbe totul încă 10 minte, se ia de pe foc şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

Exprimați-vă opinia

*