Cipolla (Pizza)

Cipolla (Pizza)


Ingrediente:

750 g făină
1 linguriţă drojdie
1 linguri zahăr
500 ml apă caldă
100 ml ulei
3-5 cepe tăiate felii
150 g brânză cu mucegai
1 linguriţă cimbru verde tocat
sare

Preparare:

Se amestecă drojdie cu zahăr şi se dizolvă în apă caldă cu sare. treptat se încorporează făină cât cuprinde. Aluatul rezultat se frământă, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă să crească la loc cald, timp de 1 oră.
Când îşi dublează volumul, se mai frământă puţin, apoi se întinde în foi subţiri rotunde al căror număr depinde invers proporţional de mărimea lor.
Ceapa se taie felii subţiri, apoi se căleşte, la foc mic în ulei, se condimentează, apoi, când se rumeneşte, se asezonează cu cimbru. Compoziţia se întinde peste aluat; deasupra se rade brânză, se presară sare şi piper, după gust. Se dă totul la foc mediu şi se coace până când pizza se rumeneşte.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aluaturi, Bucătăria italiană, Mâncăruri cu brânză, Pizza şi paste, Pâine şi patiserie.

Exprimați-vă opinia

*