Clătite cu ciocolată şi cognac

Clătite cu ciocolată şi cognac


Ingrediente:

2 ouă
125 ml lapte
125 ml apă
200 g făină
3 linguri zahăr
1 linguriţă unt
30 ml cognac
1 pachet budincă de ciocolată instant
1 linguriţă ness
750 ml smântână
125 g ciocolată amăruie
125 margarină
300 g lapte praf
500 g zahăr pudră

Preparare:

Se amestecă ouăle cu laptele, apa, făina, zahărul, untul şi cognacul. Din această umplutură se prăjesc clătitele în puţin ulei încins, se rumenesc, se lasă să se răcească şi se umplu.
Praful de budincă se combină cu nessul şi smântâna. Aceasta este umplutura.
Pentru sos, se topeşte mai întâi ciocolata şi untul, după care se amestecă cu laptele praf şi zahărul pudră. Compoziţia se lasă 1 minut la foc mic, amestecând mereu, apoi se foloseşte la garnisirea clătitelor.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu alcool.

Exprimați-vă opinia

*